Drie vormen van zakelijk leasen

Slim zakelijk rijden

Lease is momenteel veruit de populairste constructie voor het rijden van een auto. Ook als het om (slim) zakelijk rijden gaat. Er zijn een aantal mogelijkheden op dit gebied.

14 september 2018 | Frank Kamminga

Full Operational Lease
Dit is momenteel de bekendste vorm van leasen. Bij Full Operational Lease worden alle zorgen uit handen genomen en betaal je een vast bedrag per maand.  Alles wordt voor u geregeld: verzekering, onderhoud en reparaties. De enige kosten die er niet bij zitten zijn de tankkosten.

Netto Operational Lease
Netto Operational Lease is eigenlijk dezelfde constructie als Full Operational Lease. Met een belangrijk verschil: u regelt bijvoorbeeld de verzekering of het onderhoud zelf. Dit maakt het maandbedrag natuurlijk lager. 

Financial Lease
Met Financial Lease profiteert u als ondernemer van de fiscale voordelen. Financial Lease is een soort koop op afbetaling. U betaalt een vast bedrag per maand, en bent meteen economisch eigenaar van de auto. Een voordeel is dat een financial lease contract ten alle tijden af te lossen is. Dit kan ook het inruilen van de auto zijn.

Zeker bij een (nagenoeg) nieuwe auto is voor een ondernemer financial lease vaak een slimme optie. En ook bij Financial Lease zijn er manieren om alsnog alles heel gemakkelijk geregeld te hebben. Zo zijn er tools om het overzicht over uw wagenpark te bewaren. Ook daarover meedenken hoort bij ons ‘slim zakelijk rijden’ aanbod.

 

Ik help elke ondernemer graag door vrijblijvend hiernaar te kijken. Elke situatie is anders.