Maakt u gebruik van een rit-registratiesysteem?

Slim zakelijk rijden

Mijn kinderen weten het nog goed. In de tijd dat ik thuis kwam van mijn werk bleef ik vaak nog minstens een kwartier in de auto zitten. Eerst nog ‘even’ alle gemaakte kilometers opschrijven voor dat ik naar binnen kon gaan. Tegenwoordig hoeft dat natuurlijk niet meer, maar gebeurt het nog steeds veel.
7 december 2018 | Frank Kamminga

Er zijn ondertussen veel aanbieders van rit-registratiesystemen. Zo’n systeem zorgt ervoor dat uw kilometeradministratie automatisch bijgehouden wordt. Deze track & trace oplossing is er in vele soorten en maten. Rit-registratiesystemen worden nu vaak nog los van een auto verkocht. Maar de eerste auto’s waarbij dit standaard is geïntegreerd zijn al op de markt. In een tijd van digitalisering is het automatisch bijhouden van kilometers een logische ontwikkeling.Een ontwikkeling die ook nieuwe mogelijkheden biedt. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de nieuwe manieren om bijtelling te heffen.

Het is eenvoudig om zakelijke- en privé-kilometers uit elkaar te houden en handig voor uw kilometeradministratie richting de Belastingdienst. Houd, richting uw medewerkers, wel de privacywetgeving goed in de gaten.

Kies het juiste rit-registratiesysteem
De diverse systemen verschillen in opties, mogelijkheden, kenmerken en kwaliteit. Het is vandaag de dag een onderdeel van slim zakelijk rijden. Ik zie het als mijn taak om hierin thuis te zijn en u goed te kunnen adviseren op dit gebied.