Frank Kamminga

Slim rijden blog

Uw wagenpark is misschien wel de grootste kostenpost van uw bedrijf. Dat wilt u graag goed gergeld hebben. Ik help bedrijven ‘slim rijden’.

5 april 2019 | Frank Kamminga

Hoe flexibel is uw wagenpark?

Flexibel werken, flexibel sporten, flexibele abonnementen. Onze maatschappij lijkt steeds meer behoefte te hebben aan flexibiliteit. Maar hoe zit het met uw wagenpark? Is uw wagenpark flexibel genoeg personele wijzigingen op te vangen? 

22 maart 2019 | Frank Kamminga

Stimuleer werknemers om duurzaam te rijden

Er zijn tegenwoordig tal van mogelijkheden om je wagenpark te monitoren.  Een fleetmanagementsysteem zorgt niet alleen voor inzicht en overzicht. Ook kunt u ermee besparen op onderhoud en verbruik.

Slim zakelijk rijden

1 maart 2019 | Frank Kamminga

Wat was de populairste jong gebruikte auto in 2018?

Steeds meer Nederlanders maken kennis met een jong gebruikte auto. Het maakt een mooie nette auto een stuk betaalbaarder. Maar welke auto’s zijn in deze categorie het meest populair?

Slim zakelijk rijden

14 december 2018 | Frank Kamminga

Ga jij bijtelling betalen in 2019?

Het is bijna 1 januari. Dat betekend dat u nu voor 2019 kunt kiezen of u bijtelling gaat betalen voor uw zakenauto of niet. Dit is per kalenderjaar te veranderen.

Slim zakelijk rijden

7 december 2018 | Frank Kamminga

Maakt u gebruik van een rit-registratiesysteem?

Mijn kinderen weten het nog goed. In de tijd dat ik thuis kwam van mijn werk bleef ik vaak nog minstens een kwartier in de auto zitten. Eerst nog ‘even’ alle gemaakte kilometers opschrijven voor dat ik naar binnen kon gaan. Tegenwoordig hoeft dat natuurlijk niet meer, maar gebeurt het nog steeds veel.

Slim zakelijk rijden

30 november 2018 | Frank Kamminga

Tijd voor een ‘tussenauto'? 

Onlangs schreef de Vereniging Zakelijke Rijders (VRZ) dat men momenteel kiest voor een ‘tussenauto’. Dit heeft te maken met de wens om elektrisch te rijden. Echter wegen de voordelen momenteel nog niet op tegen de nadelen. Over twee jaar kan dit er al heel anders uit zien.

Slim zakelijk rijden

19 oktober 2018 | Frank Kamminga

Waarom een auto importeren?

Bijna alle auto’s die wij verkopen zijn geïmporteerd uit het buitenland. Wij hebben geïnvesteerd in een groot betrouwbaar importnetwerk waarin Duitsland de grootste leverancier is. Maar waarom doen we dit eigenlijk? Omdat een auto importeren simpelweg een hoop geld scheelt voor u! 

Slim zakelijk rijden

12 oktober 2018 | Frank Kamminga

Nieuwe namen voor diesel en benzine

Vanaf vandaag krijgen benzine en diesel nieuwe namen. Let dus goed op wanneer u bij de pomp staat. Om het nog makkelijker te maken komt er ook nog een extra naam bij. 

Slim zakelijk rijden

5 oktober 2018 | Frank Kamminga

Nieuwe boekhoudregel voor leasen auto

Vanaf 1 januari 2019 gelden er nieuwe regels voor de verwerking van lease op de jaarrekening. Grote bedrijven moeten de aanschafwaarde van de leasecontracten vanaf dat moment op de balans zetten.

Slim zakelijk rijden

21 september 2018 | Frank Kamminga

Een nieuwe Volvo V40 rijden als startende ondernemer?

De Volvo V40 is, zeker zakelijk gezien, momenteel een van de populairste auto’s die op de Nederlandse snelwegen te vinden is. Begrijpelijk dat u als (startende) ondernemer ook goed voor de dag wil komen. Dat kan ook!