Ga jij bijtelling betalen in 2019?

Slim zakelijk rijden

Het is bijna 1 januari. Dat betekend dat u nu voor 2019 kunt kiezen of u bijtelling gaat betalen voor uw zakenauto of niet. Dit is per kalenderjaar te veranderen.
14 december 2018 | Frank Kamminga

In bepaalde gevallen kunt u veel geld besparen door uw zakelijke auto niet bij te tellen. In dat geval mag u niet meer privé rijden met uw auto. Althans, niet meer dan 500 kilometer per jaar. En dat moet u kunnen aantonen met een rittenregistratie. Elke rit moet dan genoteerd worden.

Het maakt de belastingdienst niet zoveel uit op welke manier u de rittenregistratie aantoont. Wel zijn er een paar eisen waaraan het moet voldoen. U moet bijvoorbeeld de dag, tijd en bevestiging van de zakelijke of privé rit kunnen aantonen.

In Nederland zijn er ongeveer 150.000 zakelijke rijders die hun zakenauto niet privé gebruiken. Het is wel aan te raden om dan een geautomatiseerd systeem te gebruiken voor de registratie van de ritten.

Ik adviseur u om deze maand nog even met uw boekhouder om tafel te gaan. Zeker wanneer u dit jaar een nieuw auto heeft gekocht. Het kan zomaar veel geld schelen in 2019.